STRANDEN FÖRBLIR FRI! Planerna på att bygga kaj och betongpontoner ogillades i en dom av Mark- och miljödomstolen 13/12.
Nu måste strandpromenaden upprustas och göras tillgänglig för alla igen! Vi efterskänker vårt bygglov till kommunen och bistår i arbetet för att få stranden renoverad. KOM MED DU OCKSÅ!
* PRESSARKIVET * Cedergrenska parkens framtidsarkiv * Tekniska kontorets bygglov här. (Ogiltigt efter dom av Mark- och miljödomstolen 13/12-12.) * Föreningarnas bygglov här. (Ej överklagat, giltigt.)
Här finns de senaste domarna och handlingarna!

söndag 13 november 2011

Kraftsamling med 70 personer på stranden!70 personer kom till kvällens manifestation på Cedergrenska stranden! Värmda av flera eldar, grillar, varm äppelråsaft och ljusrum av marschallhav och upplysta träd lyssnade vi på tal och flöjtmusik.


I minglet stod klart: RUSTA STRANDEN NU är det många som vill verka för. Stigen måste bli tillgänglig och användbar igen – för alla! Inte ens majoritetspartierna, som i dagsläget stöder tekniska kontorets sexfalt överklagade bygglov om att få bygga kaj med pontonanläggningar, borde motsätta sig att man rustar en strand i förfall! I vilket fall som helst är det ca fem år till dess att frågan om pontonerna kommer avgöras slutgiltigt. Till dess: UPPRUSTA STRANDEN!

Stigen måste fyllas upp igen och strandkanten erosionsskyddas. Hur det ska göras finns redan utarbetat i ett bygglov som kommunen beviljat, och som inte överklagats. RUSTA STRANDSTIGEN ENLIGT FÖRENINGARNAS BYGGLOV!

Stenskoning och stig enligt föreningarnas bygglov. Ritat, beräknat och beviljat -
klart för kommunen att bygga ifrån!
Flera vill också verka för att träden vid stranden ljussätts som belysningsfirman Bogfelts hade gjort för oss under kvällen. 
Vilka vill vara med på en pengainsamling för detta under vintern? Hör av dig till info@cedergrenskaparken.se!

En fast bänk längs sjöboden behövs verkligen också, den som finns illustrerad i föreningarnas bygglov. I alla samlingar vi haft hittills saknas det sittplatser, och bänken som står där nu har suttits sönder.
RUSTA STRANDEN NU!

Från föreningarnas bygglov: Fast bänk vid renoverad strand.
Båtplatsutredningen får nya krafter från ikväll. Flera med båthamnskunskap anslöt sig till vår utredningsgrupp, och vi kommer att kunna presentera flera helt nya alternativ så småningom. Om kommunen väljer att fortsätta att inte svara på vår gåva om 100 gratis utredningstimmar och samarbetsinvit är deras sak. Vi kommer att kunna presentera våra resultat med brett stöd. Kanske kan kommunen det med sin utredning också – tänk så många platser det kan bli tillsammans!

TA FRAM BÅTPLATSER NU! På lämpliga ställen denna gång.


Ordförande Mårten Wallberg, Naturskyddsföreningen Stockholms län var en av talarna.
Tidigare på kvällen var Henrik Waldenström, Föreningen för Ekoparken, på plats.

TACK TILL BOGFELTS FÖR VACKER LJUSSÄTTNING!
TACK OCKSÅ TILL HEIDI ROHLIN WESTIN FÖR VACKRA FLÖJTTONER!
Så här skrev Ewa Bergman om kvällen:
Mycket vacker inramning på ALLA sätt till mötet.
Vad som återigen slog mig när vi stod och lyssnade på den vackra flöjtmusiken är vad förskräckligt hemskt det vore om pontonbryggor skulle fylla parkens atmosfär. Parken var så extra vacker ikväll med det trolska skenet från eldarna. Tänk att det finns människor som inte förstår sig på de vackraste värdena i livet!
Tack än en gång. Det var ett fint möte och ett fint minne från Cedergrenska. Nu jobbar vi framåt för att denna kväll ska kunna bli tradition! Utan pontonbryggor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar