STRANDEN FÖRBLIR FRI! Planerna på att bygga kaj och betongpontoner ogillades i en dom av Mark- och miljödomstolen 13/12.
Nu måste strandpromenaden upprustas och göras tillgänglig för alla igen! Vi efterskänker vårt bygglov till kommunen och bistår i arbetet för att få stranden renoverad. KOM MED DU OCKSÅ!
* PRESSARKIVET * Cedergrenska parkens framtidsarkiv * Tekniska kontorets bygglov här. (Ogiltigt efter dom av Mark- och miljödomstolen 13/12-12.) * Föreningarnas bygglov här. (Ej överklagat, giltigt.)
Här finns de senaste domarna och handlingarna!

fredag 17 december 2010

Äntligen en sida för alla som vill utveckla Cedergrenska parken!

Nu startar vi platsen för informationsutbyte om Cedergrenska parken i Stocksund!

Under de senaste månaderna har så många varit med i diskussionerna att vi inte kan använda mail längre. Att skicka ett mail till alla intresserade gör att man blir blockerad för SPAM.

Parken har alltid engagerat många och det finns organisationer och individer som haft regelbundna verksamheter här i över 30 år då parken överlämnades till kommunen från familjen Cedergren. På senare tid har en skötsel- och åtgärdsplan satts i verket, samt en ny detaljplan som sedan förberedelserna för ett pontonbygge påbörjades vid parkens strand engagerat många av kommunens organisationer och enskilda.

Vad detaljplanen ska innebära engagerar dem som vill att parkens strand och vatten ska fyllas med pontonbryggor för fritidsbåtar, och dem som vill att vattenområdet ska utvecklas för den bredare allmänhetens möjlighet att uppleva en intressant historisk miljö, under olika slags rekreation och bad.

Välkomna att delta med informationer, synpunkter och idéer!

Cilla Lundström,
Cedergrenska parkens vänner

2 kommentarer:

 1. Så bra att vi nu har ett lättillgängligt forum för den fortsatta diskussionen om Cedergrenska parkens framtid! Snabbt och bra jobbat Cilla!
  Se även min kommentar till Carinas senaste blogg-inlägg på carinaidanderyd.blogspot.com.
  Sten Hellqvist
  Naturskyddsföreningen i Danderyd

  SvaraRadera
 2. Marika är imponerad av
  1. opinionstrycket att rädda Cedergrenska från att naggas i kanten
  2. Cilla som är så otroligt skickligt aktiv
  3. Sten Hellqvists inlägg på Carinas blogg
  Marika Lönnroth

  SvaraRadera