STRANDEN FÖRBLIR FRI! Planerna på att bygga kaj och betongpontoner ogillades i en dom av Mark- och miljödomstolen 13/12.
Nu måste strandpromenaden upprustas och göras tillgänglig för alla igen! Vi efterskänker vårt bygglov till kommunen och bistår i arbetet för att få stranden renoverad. KOM MED DU OCKSÅ!
* PRESSARKIVET * Cedergrenska parkens framtidsarkiv * Tekniska kontorets bygglov här. (Ogiltigt efter dom av Mark- och miljödomstolen 13/12-12.) * Föreningarnas bygglov här. (Ej överklagat, giltigt.)
Här finns de senaste domarna och handlingarna!

onsdag 14 september 2011

Ljusfest i parken torsdag - KOM!

Imorgon torsdag kväll är det ljusfest i parken. Åtta belysningsfirmor kommer att lysa upp parken på olika ställen. Lamporna sätts på klockan 20 och strax därefter sker en guidning där firmorna berättar om ljussättningarna.

Låt oss träffas i parken och kika på vad firmorna har att erbjuda oss parkbesökare! Vi kan se det som en tävling och sedan meddela kommunen vilka belysningar vi tycker är bra!

I många andra kommuner arrangerar man folkfester av liknande arrangemang. Besökare erbjuds att rösta på den belysning man tycker är bäst. Det hela blir ett roligt, positivt spektakel med en bra dialog mellan kommunansvariga och medborgare.

Detta arrangemang har lagts ut till den entrepenör som just lagat staketet och satt upp grindstolparna vid nedre parkeringen, Bogfelts. De har i sin tur bjudit in de andra ljusfirmorna. Kanske har de och kommunen också bjudit in åskådare, t ex andra kommuners uppköpare av större belysningsprojekt.

Danderyds kommun har helt missat att bjuda in parkens besökare. Nu ikväll stod det klart för oss att det hela går av stapeln imorgon och vi hoppas att så många som möjligt kan komma också med kort varsel!

KOM TILL PARKEN TORSDAG KVÄLL 15/9 KLOCKAN 20, njut av en ljussatt park, träffa andra parkvänner och meddela kommunen vilket ljus du tyckte om!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar