STRANDEN FÖRBLIR FRI! Planerna på att bygga kaj och betongpontoner ogillades i en dom av Mark- och miljödomstolen 13/12.
Nu måste strandpromenaden upprustas och göras tillgänglig för alla igen! Vi efterskänker vårt bygglov till kommunen och bistår i arbetet för att få stranden renoverad. KOM MED DU OCKSÅ!
* PRESSARKIVET * Cedergrenska parkens framtidsarkiv * Tekniska kontorets bygglov här. (Ogiltigt efter dom av Mark- och miljödomstolen 13/12-12.) * Föreningarnas bygglov här. (Ej överklagat, giltigt.)
Här finns de senaste domarna och handlingarna!

fredag 25 februari 2011

Moderaternas svar på mötet: Bara egenintressen

Igår samlades nära 80 personer för att ta del av andra förslag än att lägga ut betongpontoner i parken. Mötet arrangerades av tre föreningar som verkat länge i kommunen och som tillsammans består av flera tusen medlemmar; Hembygdsföreningen Amorina, Naturskyddsföreningen och Villaägareföreningen i Danderyd.

Förslagen presenterades i bild; att sko stranden, att skapa bättre sittplatser, att bygga en pålad träbrygga både för bad, jolle- och kanottillägg och picknick, att möjliggöra bad också från sandstrand. Samtidigt presenterades förslag om hur man kan bygga ut 60-talet båtplatser bara en kilometer ifrån parken.

Moderaternas Carina Erlandsson (ordförande i tekniska nämnden) var en av de politiker som bevistade mötet. Idag får vi ta del av hennes tankar på hennes blogg:

”Jag måste säga att entusiasmen och engagemanget över parken är fantastiskt. Synd bara att de inte kan se andra intressen än sina egna.”
Spår i parken från igår kväll. Både stigar och ängar helt upptrampade. En dags parkbesökare är hundratals gånger fler än de båtplatser Carina kan skapa i parkvattnet. Vem är det som företräder de mindre särintressena?

Föreningarna presenterade igår förslag på hur ca 50 båtplatser kan skapas med utläggning av brygga en kilometer ifrån parken. Kan Carina och moderaterna visa på en annan kulturhistorisk parkstrand med badvatten som kan skapas för allmänheten om Cedergrenska strandpartiet byggs bort?

”Jag kan faktiskt inte för mitt liv förstå hur de kan tycka att båtar så till den milda grad förstör hela parken.”

Många andra förstår dock precis vad vi menar med att pontonbyggen i ett fritt parkvatten förstör möjligheterna för parken att utvecklas som park med bibehållna natur- och kulturvärden.

Förbundet Ekoparken, med snart 20 års erfarenhet av att bygga nationalstadsparken är en av de parter som förstår. Vi tackar ordförande Richard Murray och de 50 medlemsorganisationerna för det stöd de ger vårt arbete för Cedergrenska parken!

Läs och kommentera Carina Erlandsson som kommentar i denna blogg, eller i hennes som finns här!

1 kommentar:

  1. Jan Hägglund (c)28 februari 2011 01:17

    Mycket glädjande med den stora uppslutningen och engagemanget för parken!
    Förslaget från Parkens vänner var både vackert och realistiskt.
    Låt oss gå vidare och ge parken det skydd den förtjänar och utveckla den i jägmästare Cedergrens anda!

    SvaraRadera